Jaarlijkse activiteiten

Bij Scouting Voerendaal hebben we verschillende jaarlijkse terugkerende activiteiten. Hieronder een overzichtje!

Lijkt het je leuk om een van deze activiteiten te coördineren? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie!

 

TMF heeft z'n Awards, Libelle z'n zomerweek. Ons clubblad DAS kan als veelgelezen medium niet achter blijven. Daarom 'sponsort' (en organiseert) DAS elk jaar de seizoensafsluiting. Deze vindt altijd in een ander vorm plaats en draagt de naam DAS-event. Tijdens het DAS-Event worden de vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA-JOTI gehouden. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via de amateurradio en het internet. 

 

Voorheen vlogen leden die oud genoeg waren over naar hun nieuwe leeftijdsgroep, tegenwoordig vliegen we het nieuwe jaar in.  Leden die de overvlieg-leeftijd bereikt hebben, starten dus meten in hun nieuwe groep   Na uiteenlopende spelletjes in een bepaald thema, wordt er aan het eind van de gezamenlijke opkomst dan toch echt overgevlogen.  Dit gebeurt op een bijzonder manier,...........

De kerstopkomst is verreweg onze meest gezellige activiteit.

Bij Scouting ben je bezig in en met natuur. Je leert respect te hebben voor natuur en milieu. Een mooi voorbeeld van het meewerken aan natuurbehoud is de Landelijke Natuurwerkdag. Onze leden helpen het IVN dan mee met bijvoorbeeld snoeiwerkzaamheden op verschillende locaties.

Elk jaar gaan alle speltakken een keer op zomerkamp.

Tijdens de jaarlijkse RSW, wat staat voor Regionale Scouting Wedstrijden,  komen scouts uit de regio samen om leuke activiteiten te ondernemen en te strijden om als winnaar naar de landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) te mogen. Hier wordt gestreden om de nationale titel van het jaar. Het belangrijkste doel van de RSW is echter om de scouts een geweldig weekend te bezorgen en kennis te laten maken met de diversiteit van Scouting, waarbij ze zich door het doen van uitdagende activiteiten persoonlijk ontwikkelen. Daarnaast is de RSW een goed moment voor publiciteit, waarbij je aan iedereen kunt laten zien wat Scouting in huis heeft en hoeveel jeugdleden genieten van het Scoutingspel om daarmee grote regionale bekendheid van Scouting te stimuleren. Elke regio speelt en organiseert dit op eigen wijze. Elke rsw staat in het teken van een thema.