Het programma voor het nieuwe scoutingjaar staat online!

We sluiten het jaar traditioneel af met alle speltakken samen tijdens het DAS-event.

In de spotlight: onze groepsbegeleidster Jolien!

Het is vanaf nu mogelijk om je aan te melden voor de zomerkampen!

Door de coronamaatregelen ziet het zomerkamp er dit jaar iets anders uit, maar het gaat gelukkig door in aangepaste vorm. Lees hier alle info!

Op zaterdag 9 november zal St Maarten Voerendaal verblijden met zijn bezoek.

Om 19.30 uur zal in de kerk van Voerendaal het verhaal van Sint Maarten worden verteld.

De jaarlijkse kerstopkomst begint dit jaar om 15.30 uur. We verzamelen in het HK om vervolgens gezellig op pad te gaan. Denk hiervoor aan warme kleding en goede schoenen. Bij terugkomst in het HK, staat ons een luxe kerstdiner te wachten. Vergeet dan ook niet om een gevulde bestekzak (bord, mok, mes, vork en lepel) mee te nemen. Tip van de leiding: voorzie je spulletjes van je naam, zodat je niks kunt kwijtraken. Rond 18.00 uur heeft iedereen zijn bordje weer leeggegeten en kan de kerst echt beginnen. Omdat we graag willen weten voor hoeveel man we eten moeten koken, is opgeven voor de Kerstopkomst noodzakelijk. Dat kan tot 8 december via deze link. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScMlgV6bPcWd5A9uzSVlWUuBq09UJHzUMRAEoKpKlMfIQE8Aw/viewform

In de zomer van 2019 gaan we weer op kamp! We hopen met een grote groep te kunnen gaan en maken daarom de datum en locatie nu alvast bekend. Het thema blijft wel nog eventjes geheim.

Het zomerkamp zal plaatsvinden in de laatste week van de schoolvakantie.
Dat betekent dat:

·        De scouts van zaterdag 10 augustus tot en met zaterdag 17 augustus op kamp gaan. De kosten hiervoor bedragen € 110,-. En hoewel de scouts naar dezelfde locatie gaan als de rest, draaien ze net als afgelopen kamp een eigen programma.

·        De welpen gaan van maandag 12 augustus  tot en met zaterdag 17 augustus op kamp en betalen een eigen bijdrage van € 75,-.

·        De bevers komen overnachten van donderdag 15 augustus tot en met zaterdag 17 augustus en betalen een bijdrage van € 40,-.

De genoemde bedragen zijn indicaties op basis van het aantal verwachte deelnemers en informatie over de betaling volgt op een later tijdstip na het aanmelden.

Tijdens de algemene ledenvergadering, op 23 maart a.s , zullen we meer informatie over het kamp bekend maken en is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Wel kunnen we alvast verklappen dat het kamp in Mechelen zal plaatsvinden bij scouting St Martinus aan de Bommerigerweg 3A.

Aanmelden voor het zomerkamp kan nu al! Dus waarom wachten? Ga hiervoor naar www.scoutingvoerendaal.nl. De aanmelddeadline is 1 juni (hierna moeten wij helaas € 10,- meer in rekening brengen).

Bekijk hier een korte samenvatting van de zoka presentatie van 2016