Nieuws

 Nog Zo'n multi inzetbare vrijwilliger. Mogen we voorstellen : Nikki Lassen, teamleidster welpennikki

Door de coronamaatregelen ziet het zomerkamp er dit jaar iets anders uit, maar het gaat gelukkig door in aangepaste vorm. Lees hier alle info!

Op zaterdag 9 november zal St Maarten Voerendaal verblijden met zijn bezoek.

Om 19.30 uur zal in de kerk van Voerendaal het verhaal van Sint Maarten worden verteld.

De jaarlijkse kerstopkomst begint dit jaar om 15.30 uur. We verzamelen in het HK om vervolgens gezellig op pad te gaan. Denk hiervoor aan warme kleding en goede schoenen. Bij terugkomst in het HK, staat ons een luxe kerstdiner te wachten. Vergeet dan ook niet om een gevulde bestekzak (bord, mok, mes, vork en lepel) mee te nemen. Tip van de leiding: voorzie je spulletjes van je naam, zodat je niks kunt kwijtraken. Rond 18.00 uur heeft iedereen zijn bordje weer leeggegeten en kan de kerst echt beginnen. Omdat we graag willen weten voor hoeveel man we eten moeten koken, is opgeven voor de Kerstopkomst noodzakelijk. Dat kan tot 8 december via deze link. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScMlgV6bPcWd5A9uzSVlWUuBq09UJHzUMRAEoKpKlMfIQE8Aw/viewform

 

In de zomer van 2019 gaan we weer op kamp! We hopen met een grote groep te kunnen gaan en maken daarom de datum en locatie nu alvast bekend. Het thema blijft wel nog eventjes geheim.

 

Het zomerkamp zal plaatsvinden in de laatste week van de schoolvakantie.
Dat betekent dat:

·        De scouts van zaterdag 10 augustus tot en met zaterdag 17 augustus op kamp gaan. De kosten hiervoor bedragen € 110,-. En hoewel de scouts naar dezelfde locatie gaan als de rest, draaien ze net als afgelopen kamp een eigen programma.

·        De welpen gaan van maandag 12 augustus  tot en met zaterdag 17 augustus op kamp en betalen een eigen bijdrage van € 75,-.

·        De bevers komen overnachten van donderdag 15 augustus tot en met zaterdag 17 augustus en betalen een bijdrage van € 40,-.

De genoemde bedragen zijn indicaties op basis van het aantal verwachte deelnemers en informatie over de betaling volgt op een later tijdstip na het aanmelden.

 

Tijdens de algemene ledenvergadering, op 23 maart a.s , zullen we meer informatie over het kamp bekend maken en is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Wel kunnen we alvast verklappen dat het kamp in Mechelen zal plaatsvinden bij scouting St Martinus aan de Bommerigerweg 3A.

 

Aanmelden voor het zomerkamp kan nu al! Dus waarom wachten? Ga hiervoor naar www.scoutingvoerendaal.nl. De aanmelddeadline is 1 juni (hierna moeten wij helaas € 10,- meer in rekening brengen).

 

 

 

Bekijk hier een korte samenvatting van de zoka presentatie van 2016

Van zaterdag 11 op zondag 12 mei vindt een ouder/ kind-weekend plaats voor alle Bevers, Welpen én hun ouders, natuurlijk. Tijdens het weekend gaan we allerlei supertoffe scouting activiteiten doen, met als doel om onze vereniging en scouting in het algemeen te leren kennen.

Van 25 februari tot 9 maart vindt de landelijke Jantje Beton collecte plaats. Samen halen we geld op, zodat meer kinderen veilig kunnen spelen. Zo doen we iets goeds voor een ander en houden we er zelf ook nog iets aan over. 50% van de opbrengst is namelijk voor scouting!

Tijdens de opkomsten op 9 maart besteden alle speltakken hier aandacht aan. Er zijn daarom een aantal afwijkende tijden. De bevers sluiten op 9 maart aan bij de opkomst van de welpen. (12.30 tot 14.30 uur). Ook de Explorers hebben een andere opkomsttijd (welke tijd precies, wordt nog in overleg afgesproken tijdens een eerdere opkomst).

Omdat we tijdens de opkomsten niet bij iedereen langs de deur kunnen gaan, zijn we nog op zoek naar een aantal ouders die tijdens de collecteperiode een paar uurtjes in hun eigen straat/wijk willen collecteren. Dus; heb jij in de periode 25 februari tot 9 maart ergens een uurtje over voor het goede doel? Meld je dan direct bij Luc Pieters (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Het is ook super leuk om met je kind samen te doen!

Heb je onze collectant gemist?

Dan kun je ook online een bijdrage leveren! Gebruik daarvoor de online collectebus scoutingvoerendaal.nl/jantjebeton-online-collecte

Scouting Voerendaal is op zoek naar een nieuwe voorzitter en leiding voor de Scouts! Ben jij of ken jij iemand die geknipt is voor deze rol? Lees dan snel verder!

Voorzitter

Ben jij de persoon die onze vereniging, samen met de andere bestuursleden en stafleden, in goede banen gaat leiden? Dan zoeken wij jou! Als voorzitter ben je een aantal keer per jaar aanwezig bij de bestuursvergadering en groepsraden. In deze vergadering worden lopende zaken binnen de vereniging besproken en afgehandeld. Daarnaast wordt er uiteraard ook gekeken naar de toekomst van de vereniging. Naast de vergaderingen moet er gewerkt worden om de doelen te behalen.

Naast het bestuurswerk is er uiteraard ook genoeg ruimte voor gezelligheid! Een aantal keer per jaar worden het teamuitjes georganiseerd waarbij verschillende activiteiten worden gedaan.

Loop jij al helemaal warm voor deze vacature? Of heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!


Leiding Scouts

Wij zijn op zoek naar een leiding voor de speltak "scouts" (leeftijdscategorie 11-15 jaar). Als leiding bij een speltak verzorg jij iedere week een leuke, uitdagende activiteit voor onze jeugdleden. Je staat er uiteraard niet alleen voor, de scouts worden geleid door een team van 3 personen.

De scoutsopkomsten vinden wekelijks plaats van 15:00 tot 17:00 (behalve in schoolvakanties). Naast de opkomsten leiden heb je soms nog wat tijd nodig voor het voorbereiden van opkomsten en om een aantal keer per jaar aanwezig te zijn bij het overleg met de leiding van de andere speltakken.

Over het leidingteam gesproken: voor de vrijwilligers van Scouting Voerendaal worden een aantal keer per jaar super gezellige activiteiten georganiseerd!

Zie jij jezelf al helemaal als onze nieuwe Scoutsleiding? Of heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! Je bent uiteraard altijd welkom voor een kop koffie of om een keertje te proberen om mee te draaien.


Op een andere manier helpen?

Uiteraard zijn alle vrijwilligers welkom! Neem een kijkje op onze vrijwilliger worden pagina voor meer info.