Net als bij andere verenigingen zijn er bij Scouting Voerendaal afspraken over de kleding. Informatie hierover vind je op deze pagina.

De officiële scouting kleding is de Scoutfit. Dit is de bekende blouse in combinatie met de das van de groep (voor ons de 'Cameron Erracht').

Wat heb ik nodig?

Voor alle speltakken is de das een verplicht onderdeel. (voor ons de 'Cameron Erracht').

Voor iedere speltak is er een andere blouse. Voor de Bevers is er de rode blouse, Welpen hebben een groene, Scouts een beige, Explorers en Roverscouts dragen een "Brique" (donker rode) blouse.

Bij het bestellen van een blouse heb je ook een speltakteken en een installatieteken nodig.

Hoe kom ik er aan?

De blousen & dassen zijn het hele jaar te koop via de Scoutshop, online of in de winkel in Sittard.

De das van onze vereniging heet Cameron Erracht.

Naast de verplichte Scoutfit willen we 2 maal per jaar de mogelijk bieden om een t-shirt of trui te passen en te bestellen. Via mail en op deze site / facebookpagina zullen we ruim van te voren zo'n pasmoment aankondigen ( 1 x in het voorjaar en 1 x in het najaar). Dassen en speltaktekens/installatietekens zijn altijd op voorraad. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tijdens zo'n pasmoment zijn ook tweedehands t-shirts,truien en blouses te koop, maar hiervoor geldt, op=op. Kijk hier welke t-shirts of truien we tweedehands kunnen aanbieden. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als er iets voor je bij is.

Blouse kind  € 32,-
Blouse volwassene  € 36,-
Speltakteken  € 2,00
Installatieteken  € 2,00
Das  € 7,50
Dasring  € 3,50

Scoutfit, waar moet wat?

Installatieteken: linkerborstzak
Speltakteken: rechterborstzak
Groepsbandje: rechter mouw, bovenaan
Behaalde insignes: llinker mouw

Voor verdere informatie kun je terecht op de pagina van Scoutpedia of bij je speltakleiding.

We hebben enkele t-shirts/truien/blouses beschikbaar voor een tweede leven. op=op

Truien   T-shirts   Blouses

116   116

128   128 € 7,50 scoutsblouse 164,€ 10,-