Vanaf je installatie behoor je écht tot je speltak. Wat de installatie precies is en hoe het in zijn werk gaat lees je hier!

De installatie is de traditionele scoutingceremonie die een nieuw lid van een speltak verwelkomt als volwaardig lid. Voor de installatie moet het nieuwe lid aan een paar eenvoudige eisen voldoen, zoals het kennen van de wet en de belofte. Na de installatie mag het nieuwe lid zijn uniform dragen. Zowel nieuwe jeugdleden als nieuwe leiders(moeten) worden geïnstalleerd. Verder zijn er ook installaties van nieuwe Scoutinggroepen, waar meestal een afvaardiging van de regio de eerste leiders van een groep installeert, waarna die leiders vervolgens de rest van de groep installeert.